Keuken

“Een nieuwe keuken kiezen moet iets plezants zijn”

Bij WoonProject zetten doorgedreven maatwerk en een klantvriendelijke service de toon. Voor elk project, of het nu een keuken, badkamer of dressing is, beginnen de interieurarchitecten van een blanco blad.

Sinds 2004 runnen de broers Werner en Peter Van Laere WoonProject. "We hadden niet veel tijd nodig om te beslissen dat we dit bedrijf wilden overnemen. We voelden dat de mensen die hier in het atelier of als interieurarchitect werkten zeer bekwaam waren, en het bedrijf had een goede naam. De liefde voor het product straalde er vanaf", vertelt Peter Van Laere.

"Anderzijds wilden we zelf graag onze complementariteit inzetten voor een eigen bedrijf. Als fiscalist neem ik de administratie, het personeel, de boekhouding en de productie voor mijn rekening, terwijl Werner als economist vooral de commerciële aspecten en de marketing opvolgt."

Arbeidsintensief proces

De voorbije twaalf jaar zetten de broers Van Laere alles op alles om de dienstverlening naar de klanten toe verder uit te bouwen. "Voor elk project beginnen we van een blanco blad. Elke kast is letterlijk op maat van een project gemaakt, en is geen afkooksel van een vroeger ontwerp. Dankzij dat maatwerk kunnen we perfect inspelen op de ergonomie, functionaliteit en esthetische wensen van onze klanten, en een doordacht concept neerzetten", vertelt Peter Van Laere.

"Als je weet dat voor de inrichting van een keuken gemiddeld zo'n 420 knopen moeten worden doorgehakt, dan weet je dat deze filosofie ons werk zeer arbeidsintensief maakt. Tegelijk kunnen we de prijs drukken door zonder tussenpersonen en met ons eigen atelier te werken. Bovendien horen we als Belgen tot de Europese top op vlak van maatwerk. Eenmaal de keuken geïnstalleerd is, beseffen de mensen hoe arbeidsintensief het proces is en hoe goed de kwaliteit."

"Tenslotte willen we ons bij WoonProject onderscheiden op het vlak van een correcte communicatie en planning. Want dat zijn twee factoren die in de bouwwereld steeds voor heel wat ongenoegen zorgen."

Service van a tot z

Een ander bijzonder belangrijk aspect in de filosofie van WoonProject is dienstverlening. "Als mensen hier binnenkomen, moeten ze zich op hun gemak voelen. Ze moeten de tijd kunnen nemen om samen over hun project te praten. Want op basis van zo'n gesprek moet de interieurarchitect aan de slag voor het ontwerp. Daarom zijn we ook op zondag open", vertelt Werner Van Laere.

"Al zullen het in dit geval de interieurachitecten van Leiekouter zijn die de gesprekken voeren en de ontwerpen maken. Maar mensen kunnen in deze showroom in Aalter wel inspiratie komen opdoen. Een nieuwe keuken kiezen of je woning inrichten moet iets plezant zijn."

Bovendien stopt de service niet als de keuken is geleverd. "In eerste instantie zorgen we ervoor dat alle aansluitingen correct zijn gebeurd, én functioneren, voor we de deur opnieuw achter ons dichttrekken. Bovendien voorzien we ook instructies voor het onderhoud van de materialen, én de nodige producten. En als er bij hoge uitzondering toch iets niet helemaal in orde is, dan kunnen we dat dankzij ons eigen atelier heel snel oplossen", vertelt Peter Van Laere.

"Soms bieden we de klanten ook een kookcursus aan met de toestellen die ze hebben gekozen. Of schilderen we de muren, zodat alles helemaal tot in de puntjes is afgewerkt. Ook tijdens de levensloop van de keuken, die makkelijk tot dertig jaar kan oplopen, blijven we beschikbaar voor onze klanten."

Niet de grootste, wel de beste

Naast keukens biedt WoonProject maatwerk voor de volledige woning aan. "In eerste instantie gaat het bij Leiekouter over de keuken, maar het hoeft daartoe niet beperkt te blijven. We kunnen ook dressings, kasten op maat of badkamers inrichten", vertelt Werner Van Laere.

"Bovendien ligt Gent ons nauw aan het hart, en realiseren we er regelmatig projecten. We zijn het dus gewoon om te leveren in de autoluwe binnenstad", lacht Peter Van Laere. "Want ook een nauwgezette organisatie en planning maakt integraal deel uit van onze dienstverlening. We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste."